Karácsony és Márki-Zay sajtótájékoztatót hirdetett, aztán elmenekültek a kérdések elől

Vágólapra másolva!
Online sajtótájékoztatót hirdetett a Párbeszéd kongresszusa utánra szombaton. A tájékoztatón felszólalt a baloldali jelölt, Márki-Zay Péter, a Városháza-botrányban nyakig úszó Karácsony Gergely, és Szabó Tímea is. Miután azonban elmondták mondandójukat, a sajtótájékoztató végén, a sajtó kérdéseinél már bontották a kapcsolatot. Úgy tűnik, kínos lett volna nekik saját Facebook-oldalukon közvetíteni a számukra kellemetlen kérdéseket. Az Origo is szerette volna feltenni kérdéseit, de addigra véget ért a közvetítés, és azóta sem válaszoltak megkeresésünkre.
Vágólapra másolva!

A Párbeszéd szombati kongresszusa után online sajtótájékoztatót hirdetett, amelyen többek között felszólalt a baloldali miniszterelnök-jelölt, Márki-Zay Péter, Karácsony Gergely főpolgármester, és Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke is.

Forrás: Facebook

A Facebookon élőben közvetített eseményen azonban igencsak korlátozottak voltak a sajtó lehetőségei, hiába nevezték „sajtótájékoztatónak". Miután Karácsonyék elmondták mondandójukat, a sajtó kérdéseit és az azokra adott válaszokat a nézők már nem hallgathatták meg,

a kínos kérdéseket nem merték vállalni Karácsonyék, egyszerűen megszakították a közvetítést.

Ez nem is csoda, tekintve, hogy napról napra újabb és újabb botrányokba keverednek, a Városháza-botránytól kezdve a Mocsárosdűlő ügyén át odáig, hogy Márki-Zay folyamatosan sértegeti a választókat, akiknek egy részét sötétben tartott, trágyával etetett gombának nevezett.

Ráadásul minap azt is kijelentette, hogy

az ördöggel is összefogna, csak hogy hatalomra kerüljön.

Sőt, az sem zavarja, hogy attól a Bige Lászlótól fogadjon el pénzt a kampányára, akinek a kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozott a magyar gazdáknak.

Az Origo szerette volna kérdezni Márki-Zayt és a Párbeszéd tagjait, megkeresésünkre azonban nem reagáltak.

Ahogy a Párbeszéd Facebook-oldalán sem dicsekedtek el a kínos kérdésekkel.

Szerettük volna megtudni, hogy a baloldali milliárdos, Bige László, akiről tudjuk, hogy az előválasztási kampányban már támogatta Márki-Zay Pétert pénzzel, azóta adott-e neki pénzt, vagy bárkinek a baloldalon?

Karácsony Gergelyt Mocsárosdűlőről kérdeztük volna. A Fidesz ugyanis a múlt héten javaslatot nyújtott be a III. kerületi önkormányzatban, hogy a teljes Mocsárosdűlő legyen zöldterület, a baloldal azonban tárgyalni sem hajlandó erről. Erről Bús Balázs, a Fidesz kerületi önkormányzati képviselője. beszélt szombaton. Szerettük volna megtudni, hogy támogatja-e a főpolgármester és a Párbeszéd ezt a zöld javaslatot?

Amint választ kapunk kérdéseinkre, beszámolunk róla.