Undorító dolgot műveltek társai a nyolcadikos Noémivel Kunszentmiklóson. Az évfolyamnak létrehozott Facebook-csoportban egy állatos pornófelvételt küldözgettek egymásnak a diákok. Azt állítva, hogy a felvételen szereplő kerek arcú, hullámos hajú lány valójában Noémi. A videó miatt ismeretlen felnőtt férfiak kezdtek el üzeneteket küldözgetni a 14 éves lánynak. Az esetből rendőrségi ügy lett - számol be róla a Blikk.

A cikk óta felgyorsult a rendőrségi nyomozás, s engem arról tájékoztattak, hogy az egyik zaklatónak a gyanúsításával szembeni panaszát az ügyészség elutasította. Azt szeretném, ha a társa sem úszná meg a felelősségre vonást. Reménykedett benne, hogy elfelejtik az emberek ezt az egészet, és amikor nem így lett, teljesen összetört 

- nyilatkozta a lány édesanyja, Erzsébet. A nő abban bízott, hogy a felvétel terjedése leáll az interneten, azonban nem így történt, sőt több felnőtt is megkereste a lányt. Noémi becsületsértés miatt feljelentést tett a rendőrségen. 

A rendőrség elkezdte a nyomozást, azonban az édesanya szerint nem tudják, mit tegyenek. Először elküldték az iskola igazgatójához, aki szerint a diákok csak ugratták a lányt és bocsánatot fognak kérni, ami eddig nem történt meg. 

Továbbra is azt szeretném, hogy ha mindenki előtt elmondanák, bánják, amit tettek 

- mondta Erzsébet. A lány képviselője, dr. Kertész Gusztáv ügyvéd kijelentette, a gyerekeknek tudniuk kell, hogy amit egy ártalmatlan viccnek gondoltak, az valójában súlyos bűncselekmény.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

 Noémi ügyében jól haladnak a nyomozók, és az eljárás hamarosan vádemelési szakaszba léphet  - árulta el az ügyvéd.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közölte, hogy november 15-én egy fiatalkorút gyanúsítottként hallgattak ki, mégpedig a nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás vétsége miatt. A gyanúsított panasszal élt, amit a Kecskeméti Járási Ügyészség elutasított.