A jó hamburger ritka, mint a fehér holló, de mi eláruljuk a titkát

hamburger
Vágólapra másolva!
Ha 2 ezer forint alatt ettél hamburgert, akkor az biztosan nem volt jó - állítják a séfek. Óvatosan fogalmazva, nem volt ugyan rossz, de biztosan nem volt tökéletes. Egyet tudunk, aki meghallgatja a Gasztrodinamika podcastját, akár otthon is készíthet tökéletes hamburgert.
Vágólapra másolva!

Egyébként létezik tökéletes hamburger? Nyilván mindenkinek más. De mi kell mondjuk, egy jó hamburger bisztró menühöz? Kell a jó zsömle. Az milyen? Kell a jó szósz. A jó szósz biztosan nem gyári? Vagy lehet az is jó? Milyen húst használjunk?

És ha most azt hiszi bárki, hogy ezek után készen is vagyunk, jön a legnehezebb kérdés, és ez a köret, ami általában burgonya.

Na kérem, amit burgonyaként elénk tesznek, abban nincs köszönet, egyik rosszabb, mint a másik. Evett már egy jó hamburgert egy adag igazán pocsék krumplival? Ilyen szerintem már előfordult. Hiába mondjuk, hogy a jó alapanyag a titka, ha nincs jó alapanyag.

Márpedig krumpliból van még hova fejlődni. De ez majd egy másik műsor lesz. Szóval a jó hamburger.

Elindultunk, találtunk egyet Kecskeméten, de elhatároztuk, hogy az egész országot bejárjuk és megkeressük a legjobb hamburgert. Időnként majd beszámolunk róla, hogy hol tartunk ezzel. Mint megannyiszor, most is Segal séf ad szakmai támogatást a műsor házigazdájának.

A műsor végére biztosan mindenkinek lesz egy jó hamburger receptje!