Hatalmas, ünneplő tömeg előtt tartott nagygyűlést Éric Zemmour

Vágólapra másolva!
A történelem alakulásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Éric Zemmour jobboldali elnökjelölt, világhírű esszéista, Orbán Viktor nagy tisztelője első kampánynagygyűlésén a Párizshoz közeli Villepinte-ben 15 ezer lelkesen ünneplő ember előtt. A szélsőbaloldali szervezetek tüntetést szerveztek Zemmour ellen, de ez kudarcba fulladt, csak néhány százan mentek el. Később a rendezvényt is megpróbálták provokátorok megzavarni.
Vágólapra másolva!

- kezdte beszédét a 63 éves világhírű esszéista a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt, amely folyamatosan azt kiabálta, hogy

A tömeg végig óriási lelkesedéssel ünnepelte Zemmourt, amit bizonyít az alábbi felvétel is, amin a Marseillaise-t énekli a tömeg:

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül, miután szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni.

- válaszolta skandálva a tömeg a Villepinte-i kiállítócsarnokban.

"Azt állítják rólam, hogy fasiszta, rasszista, nőgyűlölő vagyok" - mondta Zemmour, akit korábban kétszer elítélték rasszista gyűlöletkeltés miatt.

- fogalmazott, visszautasítva a vádakat. Azt mondta, ő az egyetlen, aki szabadon gondolkodik, szabadon beszél, szabadon vitázik, szabadon mondja ki az igazságot a valóságról, miközben mások arról álmodnak, hogy betiltják a nagygyűlését és elítélnék.

A nagygyűlés kezdete előtt jelentette be Zemmour környezete, hogy az elnökjelölt Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapítja meg a pártját. A kampányának szlogenje pedig a Napóleonnak tulajdonított

idézet lesz.

- hangsúlyozta a jelölt.

- jelentette ki. Elmondta, hogy ha elnöknek választják, minden illegális bevándorlót és külföldi bűnözőt azonnali hatállyal kiutasít az országból, a kettős állampolgárságú bűnözőket megfosztja francia állampolgárságuktól, a bevándorlással kapcsolatos kérdésekről pedig népszavazást ír ki.

Egyszerűsítené a közigazgatást, egy, a kutatásért, energiáért és a külkereskedelemért felelős ipari minisztérium létrehozásával, valamint kivezetné Franciaországot a NATO katonai parancsnokságából.

Korábban Párizsban néhány százan tüntettek Éric Zemmour elnökjelöltsége ellen, ami óriási kudarc a szervezőknek.

A rendezvény elején szélsőbaloldali provokátorok megpróbálták megzavarni a gyűlést, a szervezők pedig hiába hívták a rendőröket, azok nagyon lassan érkeztek meg. Ezek után a nagygyűlés több résztvevője összecsapott az anarchistákkal. A francia sajtó, persze, ezt úgy tálalta, mintha a gyűlés résztvevői lettek volna erőszakosak, a provokátorok (akik egyáltalán hogy kerültek oda?) lettek volna a békések.

Éric Zemmour az internetre kedden feltöltött videóban jelentette be hivatalosan, hogy elindul a 2022-es francia elnökválasztáson.

Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én, a másodikat április 24-én rendezik.