Egy 26 éves férfi tavaly nyáron, egy újbudai megállónál veszekedett a buszsofőrrel, majd a már záródó első ajtót szétfeszítve, lelépett a buszról és a kezében tartott sörösüveget hozzávágta az plexihez.

A vádirat szerint a támadó 2020. július 4-én hajnalban a XI. kerület, Budafoki út és Hengermalom út kereszteződésénél található buszmegállóban részegen szállt fel a 901-es számú éjszakai buszra. Két ismerőse is vele volt. Az első ajtónál léptek fel, de mivel érvényes menetjegyük, bérletük nem volt és részegek is voltak,a buszvezető közölte velük, hogy nem utazhatnak a buszon.

A férfi és a buszvezető összeveszett egymással, amelynek során a sofőr a busz ajtaját megpróbálta becsukni, amit férfi megakadályozott. Szétfeszítette az ajtajót és lelépett.

Ekkor a kezében tartott üveget a buszvezető fülke üvegének dobta. A sörösüveg széttört.

A támadó az ismerőseivel együtt elment, de nem jutott messzire. Nem sokára már a rendőröknek magyarázkodott. 

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség munkatársai a 26 éves férfit garázdasággal vádolják. Azt indítványozták, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével döntsön a sorsáról, emellet egy korábbi, más ügyben – szintén garázdaság miatt – rá kiszabott próbára bocsátást szüntesse meg és vele szemben halmazati büntetésül közérdekű munka büntetést szabjon ki. A férfi most éppen nem szabad, más bűncselekmény miatt letartóztatták.