A rendőrök néhány napon belül azonosították, és elfogták azt a pécsi férfit, aki egy Fonyód melletti faluban besurrant egy nyitva hagyott házba, és megpróbálta ellopni egy alvó asszony értékeit. Bár épp a rossz anyagi helyzetét próbálta helyrehozni, nem a legjobb módszert választotta, ugynis a lopási kísérlet miatt most pénzbüntetés várhat rá.

A büntetett előéletű férfi játékszenvedélye miatt nehéz anyagi helyzetbe került. A férfi 2020 nyarán egy Fonyódhoz közeli falun utazott át autóval, amikor felfigyelt egy családi házra, melynek nyitva volt a nagykapuja.

Mivel hétvége volt, a lakók éppen ebéd utáni pihenőt tartottak, amikor a férfi besurrant a hálószobába, ahol felkutatta a tulajdonos több százezer forint értékű ékszereit, és már épp menni készült, amikor a szomszéd szobában alvó asszony felébredt a zajra. Az asszony nem ijedt meg, sőt, határozottan felszólította a férfit, hogy távozzon, aki ezért az értékeket hátrahagyva elmenekült.

Forrás: Ügyészség

Ezután értesítette a fonyódi rendőröket az esetről, akik gyors adatgyűjtésbe kezdtek, felderítették a férfi autójának típusát és a rendszámának betűjeleit, majd az így szerzett adatokat felhasználva azonosították a férfit, akit néhány nappal később pécsi lakásában fogtak el.

Az ügyészség bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó férfival szemben pénzbüntetés kiszabását javasolta.