Gyurcsány jelöltje, Márki-Zay most a falusi embereket sértegeti

Márki-Zay Péter, nevet, röhög, vágott, kivágott
Hungarian Prime Minister and candidate of the Everybody's Hungary Movement, the mayor of Hodmezovasarhely town Peter Marki-Zay (C) arrives before a press conference in Brussels on November 11, 202. (Photo by JOHN THYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje most a vidékieket kezdte sértegetni. A baloldali politikus újabb végeérhetetlen videójában arról beszélt, hogy a falusiak „egyszerű tudatlan emberek", akiket fel kell világosítani. Márki-Zay nemrég „trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak" nevezte azokat a magyarokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és az illegális migráció megállítását.
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péter vasárnap este is megtartotta a szokásos, meglehetősen botrányos videós bejelentkezését.

A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje a videóiban minden hétvégén kiválaszt egy társadalmi csoportot, amelyet aztán vérig sért.

Ez most sem történt másképp, a baloldali politikus ugyanis szó szerint ezt mondta: „Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat".

Márki-Zay szerint tehát a vidéki – saját megfogalmazása alapján – falusi emberek „tudatlanok" és "egyszerűek", akiket fel kell világosítani.

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt,

Márki-Zay nemrég „trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak" nevezte azokat a magyarokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és az illegális migráció megállítását.

Majd „végtelenül ostobáknak" minősítette őket.

Magyarázatul pedig hozzáfűzte: „Ha vannak olyan Fidesz-szavazók, akik gombának tartják magukat, az azt jelenti, hogy ők ezt örömmel elfogadták, hogy őket hülyének nézik".