Márki-Zay Péter, a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje most a vidékieket kezdte sértegetni. A baloldali politikus újabb végeérhetetlen videójában arról beszélt, hogy a falusiak „egyszerű tudatlan emberek", akiket fel kell világosítani. Márki-Zay nemrég „trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak" nevezte azokat a magyarokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és az illegális migráció megállítását.

Márki-Zay Péter vasárnap este is megtartotta a szokásos, meglehetősen botrányos videós bejelentkezését. A Gyurcsány Ferenc vezette baloldal miniszterelnök-jelöltje a videóiban minden hétvégén kiválaszt egy társadalmi csoportot, amelyet aztán vérig sért. 

Ez most sem történt másképp, a baloldali politikus ugyanis szó szerint ezt mondta: „Azokat a döntéseket valakinek meg kell hozni, hogy például migránsszámlálós kampány kell, hiszen hogyha a pesti, belpesti liberálisok érzékenységét venném figyelembe, akkor ezt a választást már most elbuknánk, ugyanúgy ahogy '18-ban is elbukták azok, akik nem tartották fontosnak, hogy felvilágosítják a falusi, egyszerű tudatlan embereket is arról, hogy ki hozza be a migránsokat". 

Márki-Zay szerint tehát a vidéki – saját megfogalmazása alapján – falusi emberek „tudatlanok" és "egyszerűek", akiket fel kell világosítani. 

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, Márki-Zay nemrég „trágyával etetett, sötétben tartott gombáknak" nevezte azokat a magyarokat, akik támogatják a rezsicsökkentést és az illegális migráció megállítását. Majd „végtelenül ostobáknak" minősítette őket.

Magyarázatul pedig hozzáfűzte: „Ha vannak olyan Fidesz-szavazók, akik gombának tartják magukat, az azt jelenti, hogy ők ezt örömmel elfogadták, hogy őket hülyének nézik".