Elrendelte a Budai Központi Kerületi Bíróság január 6-ig annak a férfinak a letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölte a volt főbérlőjét egy óbudai vendégházban. Ezt közölte a Fővárosi Törvényszék hétfőn.

A gyanú szerint a férfi pénteken késő délután  - a bejárati ajtót megrongálva - bement egy óbudai vendégház egyik lakásába. Miután a vendégház üzemeltetője ezt észrevette, ő is bement oda és összeveszett a férfival. 

A vita során a támadó egy vadászkéssel többször megszúrta az áldozatát, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Kiderült, hogy a férfi személyi és egzisztenciális körülményei sem jók. 

Bejelentett lakcíme fiktív, bejelentett munkahelyet nem tudott igazolni a rendőröknek.Bár a beismerő vallomása csökkenti a szökés, elrejtőzés veszélyét, de a fentieket figyelembe véve azok kizárásához nem elegendő, azért az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amit bíróság egy hónapra elrendelt. "Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a terhelt személyi körülményeire figyelemmel a bíróság a kényszerintézkedéssel elérni kívánt célokat kizárólag a letartóztatással látta biztosítottnak" - indokolta a Fővárosi Törvényszék, megjegyezve, hogy a végzés nem végleges.