Jövőre teljes 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők! - írta közösségi oldalán Novák Katalin. A családért felelős tárca nélküli miniszter hozzátette: jó hír, hogy a jogosultak körét bővíteni tudták, így 150 ezer fővel többen kapják meg ezt a járandóságot, mint amennyien a baloldali kormány idején.

Novák Katalin azt írta a Facebookon, hogy jövőre teljes 13. havi nyugdíjat, illetve ellátást kapnak a nyugdíjban és a nyugdíjszerű ellátásban részesülők.

Miniszterelnök úr az Idősek Tanácsa tagjainak jelenlétében írta alá a kormányrendeletet, így a baloldal által 2009-ben elvett juttatást most csaknem 2,5 millióan kapják vissza a jobboldali kormánytól.

- írta, majd hozzátette: jó hír, hogy a jogosultak körét bővíteni tudták,

így 150 ezer fővel többen kapják meg ezt a járandóságot, mint amennyien a baloldali kormány idején.

Novák Katalin közölte, hogy kinek jár a 13. havi nyugdíj:

Mindenkinek, aki az előző év legalább egy napján nyugdíjban, vagy nyugdíjszerű ellátásban részesült: öregségi nyugdíjban, özvegyi nyugdíjban, árvaellátásban, megváltozott munkaképességűek ellátásaiban, fogyatékossági támogatásban és vakok személyi járadékában, és egyéb ellátásban részesülők, pl. szolgálati járandóság, rokkantsági járadék stb.

Kiemelte azt is, hogy

Jó hír, hogy a 13. havi nyugdíjnak nincs felső összeghatára. A 13. havi nyugdíjat februárban a januárban 5 százalékkal megemelt nyugdíjak, ellátások alapján kapják meg a jogosultak.