Ahogy korábban írtuk, amikor január 8-án 13 óra körül egy 51 éves nő meglátogatta az édesanyját Fóton, ekkor az idős asszony élettársa is a lakásban volt. Az már korábban kiderült, hogy pénzügyi vita állt a halálos támadás hátterében, de az csak most, hogy pontosan mi miatt lett dühös a nyugdíjas a nőre.A 86 éves éves férfi korábban is meggyanúsította élettársa lányát azzal, hogy a nő, illetve a számlavezető bankja meglopja.A tragikus napon is szóba került ez a téma. A nyugdíjas felkapott egy 14 centi pengehosszúságú kést, amivel a nőhöz lépett és megint számon kérte rajta a pénze eltűnését. Gyilkos és áldozata összeverekedett. A férfi hirtelen egy „Dögölj meg!" felkiáltással megszúrta a nőt.

A fóti gyilkosság helyszíneForrás: police.hu

Több helyen megsértette a kezét és kétszer megszúrta, megvágta a nyakát is.

Élettársa lányának nyaka erősen vérezni kezdett, de még volt annyi ereje, hogy kimeneküljön a lakásból. A támadója követte, még az utcára is utána ment, ahol a nő földre rogyott.

Amikor a nyugdíjas utolérte, mellkason szúrta.

Több arra járó is az áldozat segítségére sietett. Közülük valaki megállapította, hogy még van pulzusa. Amikor a gyilkos ezt meghallotta, felkapott egy közelben lévő tégladarabot és még kétszer fejbe vágta a földön magatehetetlenül fekvő nőt. Az egyik járókelőnek sikerült végül eltaszigálnia a gyilkost az áldozattól, aki a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A 86 éves támadót a rendőrök a helyszínen elfogták, a kapitányságra vitték és kihallgatták. Egy percig sem tagadta, mit tett. A Pest Megyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat az idős férfi ellen.