Eltört a combcsontja és máshol is megsérült az a kistestű, zsemle színű kutya, akira a saját gazdája támadt rá Budapesten. Az ügyészek a 31 éves férfit állatkínzással vádolják és elzárást indítványoztak vele szemben.

A vádirat szerint amikor a férfi tavaly nyáron, július 16-án napközben hazaért a VII. kerületi otthonába, észrevette, hogy a körülbelül 1 éves, kistestű kutyája lerágta a falvédőt és több helyre odavizelt.

Ennek a kiskutyának törte el a combcsontját 31 éves gazdájaForrás: Magyarország Ügyészsége

Emiatt a férfi dühös és agresszív lett. Az indulat hevében legalább 15 percen keresztül üvöltözött és bántotta a kutyáját.

Egész testén többször eltalálta, tenyérrel ütötte.

A támadás és agresszív kiabálás miatt a kutya az ágy alá menekült, ahol félelmében és a fájdalmai miatt hangosan nyüszíteni kezdett. A szomszéd figyelt fel a hangjára, ő hívta a rendőröket. 

A megtámadott kutya sebeit ellátákForrás: Magyarország Ügyészsége

A kutyának az egész testén véraláfutásos sérülések keletkeztek, és a combcsontja is eltört. Ha nem látta volna el egy állatorvos, ez utóbbi maradandó egészségkárosodást okozhatott volna.

A 31 éves férfival szemben a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség állatkínzás miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, és vele szemben elzárást indítványozott. Az elzárás leghosszabb tartama a törvény szerint 90 nap, amit büntetés-végrehajtási intézetben kell végrehajtani.