Én nem hittem benne, hogy én elkaphatom, eszemben sem volt, hogy oltásra menjek - mondta el egy, a koronavíruson átesett és azt túlélt nő, aki a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban mesélt történetéről. Vági Erzsébet kifejtette, hogy elkapta a vírust, és két hétig feküdt kórházban. A mentősöknek az autóban azt mondta: nem biztos benne, hogy túléli.

Vági Erzsébet a videóban elmondta, hogy nem akarta beoltatni magát koronavírus ellen, nem hitt benne, hogy elkaphatja, de végül megfertőződött, és rendkívül súlyos állapotba került. A nő kifejtette, hogy 

két hét kórházi ápolás után körülbelül három hónapig tartott, amíg egyáltalán képes volt lemenni az utcára sétálni egyet.  

Hozzátette: 

Nem ajánlom senkinek, hogy beleessen ebbe a betegségbe! 

Vági Erzsébet arról is mesélt, hogy 

szörnyű átélni a koronavírus-fertőzést, ezért azt javasolja, hogy aki csak teheti, az oltassa be magát.

Mint arról az Origo beszámolt, a sikerre való tekintettel a kormány újabb egy héttel meghosszabbította az Oltási akciót, így december 12. vasárnapig továbbra is akár előzetes időpontfoglalás nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között. 

AZ OLTÁSI AKCIÓBAN MÁR ÖSSZESEN 1 MILLIÓ 170 EZREN VETTEK FEL OLTÁST, KÖZÜLÜK 956 EZREN MÁR A MEGERŐSÍTŐ HARMADIK OLTÁST VETTÉK FEL, ÉS 138 EZER EDDIG OLTATLAN EMBER IS ÚGY DÖNTÖTT, HOGY FELVESZI AZ ELSŐ OLTÁSÁT.