Kedden a pártigazgatónak elküldött nyilatkozatban erősítettem meg a Demokratikus Koalícióból való kilépési szándékomat – közölte a bama.hu munkatársával közleményben Bognár Szilvia pécsi önkormányzati képviselő, aki korábban Pécs alpolgármestere volt.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy a párvezetés kérésére várt az elhatározása véglegesítésére. A cselekvésre az elmúlt két közgyűlés alapján azért szánta el magát, „mert nem tudok és nem is kívánok azonosulni azokkal a helyi problémakezelési, hatalomtechnikai és döntéshozási gyakorlatokkal, amiknek célja egykori szövetségesek nem is titkolt büntetése szakmai és elvhű kiállásaik miatt. Tekintettel arra, hogy ezekben a közgyűlés DK frakciója is jól érzékelhetően részt vesz és ez ellen a párt sem emel kifogást, számomra nem marad más út, mint a kilépésemmel demonstrálni az ezekkel a folyamatokkal szembeni ellenérveimet„.

Mint írta, szerinte a jövő évi választásnak nem záloga az, hogy asszisztáljanak olyan módszerekhez, amiket éppen el akartak törölni, és szerinte a jobbító szándékú kritika sem takar bűnös szándékot. Hozzátette: "a különbözőségeink a világnézetünkben, a céljainkhoz vezető út és metódusaink milyenségében ragadhatók meg, emberi méltóságunk, a képviselői intézmény lényege ugyanaz jobboldalon, baloldalon és középen is, városvezető vagy ellenzéki szerepben is".

A képviselői munkáját – amíg minimálisan is hagyják, vagy egyéb szolgálata el nem lehetetleníti – a jelölő szervezete, a Mindenki Pécsért Egyesület égisze alatt végzi a továbbiakban.

Mint ismert, Bognár Szilviának több konfliktusa is volt a baloldali városvezetéssel, többek között azért, mert szakmai szempontok alapján nem támogatta azt például, hogy egy autókereskedő kerüljön a város kulturális holdingja élére, amely milliárdok felett rendelkezik. Bognárt júniusban váltották le, helyére a DK-s Zag Gábort nevezték ki, valamint vele együtt alpolgármesterré választották azt a Nyőgéri Lajost (MSZP) is, akit korábban Péterffy Attila polgármester egyszemélyi döntéssel nevezett ki a posztra.