A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki otthonukban előbb puszta kézzel rámadt a nejére, majd egy nadrágszíjjal megpróbálta megfojtani.

A vádirat szerint a pár több mint harminc éve házas. Kapcsolatuk a férfi féltékenysége miatt megromlott, aki többször bántotta a nőt. Tavaly, december 3-án már reggel összevesztek nagykőrösi otthonuk konyhájában.

A férfi fejen ütötte az asszonyt, mert nem találta a telefontöltőjét.

Ezután a nő a konyhában maradt, a férfi pedig kiment, majd visszatért egy nadrágszíjjal. Az asszonyhoz lépett, átvetette a nyakán a szíjat és becsatolta. Folyamatosan húzta, amivel folyamatosan szorította el áldozata nyakát, miközben azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni.

A nő már alig kapott levegőt, de még tudatánál volt. Úgy tett, mint aki megfulladt, ezért a férje elengedte. Az elernyedt testtel földre zuhanó áldozata nyakáról a férfi lefejtette a nadrágszíjat. Azt hitte, hogy megölte a feleségét. Az asszonyt felemelte és az ágyukba helyezte,

aztán gyomirtó és rovarölő szert ivott, hogy magával is végezzen.

Fiuk talált rájuk pár óra múlva, aki azonnal hívta a mentőket. A szakértők szerint a nő csak a véletlen szerencsének és a jó helyzetfelismerésének köszönhette, hogy nem szenvedett súlyosabb sérüléseket a támadás során. A férje is túlélte és eljárás indult ellene. A Pest Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt emelt vádat a nagykőrösi férfi ellen.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!