Covid-osztályos orvos üzen: Ez egy átlagembernek elviselhetetlen kategória - videó

koronavírus Belgium Iris Sud Kórházak
Brüsszel, 2021. november 19. Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő beteget ápolnak a brüsszeli Iris Sud Kórházak Etterbeek-Ixelles részlegének intenzív osztályán 2021. november 19-én. November 9-15. között naponta átlagosan 11 254 koronavírussal megfertőzött embert vettek jegyzékbe Belgiumban. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Vágólapra másolva!
Tudom, voltak olyan próbálkozások, hogy esetleg rakjanak ki - persze arc meg minden nélkül - olyan videókat arról, hogy egy Covid-osztályon mi folyik. Jobb, ha nem. Ez egy átlagembernek egy elviselhetetlen kategória - mondta Dr. Rokszin Richárd, az év Covid-orvosa a Magyarország Kormánya Facebook-oldalára feltöltött videóban. Rokszin hozzátette: még szakembereknek is sokszor olyan lelki teher, olyan lelki stressz ez a helyzet, hogy ha nem beszélték volna ki magunkból, miután kijöttek a fertőző zónából, akkor nekik is mindenféle problémájuk lett volna a depressziótól elkezdve a kiégésig.
Vágólapra másolva!

Dr. Rokszin Richárd a videóban elmondja, hogy nagyon nehéz a helyzet, és nagyon rossz állapotú betegek vannak. Kifejtette:

Dr. Czibula Eszter tüdőgyógyász arról beszélt, hogy aki csak teheti, az oltassa be magát - mindenkinek ezt javasolja. Czibula szerint

ne csak saját magukért vegyék fel az oltást, hanem másokért, így családunkért és gyermekeinkért is, valamit azokért az egészségügyben dolgozókért, akik nap mint nap a betegek életéért küzdenek.