Ahogy a 48 éves férfi kiszabadult a letartóztatásból, másnap, december 24-én emberölési kísérlet miatt megint őrizetbe vették.

A vádirat szerint a férfi egy másik ügyben elrendelt letartóztatásának megszűnése után 2020. december 23-án kiszabadult a börtönből. Első útja Budapestre vezetett, ahol felkereste az egyik rokonát. A nő ekkor élettársával, egy 28 éves férfival egy III. kerületi, önkormányzati telken lévő házat használt. 

Másnap, december 24-én áthívták magukhoz vendégségbe a nő rokonait, akikkel együtt ittak. A 48 éves, részeg férfi kötekedő viselkedése miatt a vendégek este elmentek, így csak hárman maradtak. 

Késő este, nem tudni, miért, a vendég többször arcon ütötte rokona élettársát. 

Ezt a fiatal egy ideig tűrte, majd a sokadik pofon után megragadta a támadóját és kivitte a házból, 

ahol ököllel többször megütötte a fejét, de olyan erősen, hogy eltörött az orra. 

A 28 éves férfi visszament a házba és leült egy székre. Néhány perc múlva támadója követte, de ekkor már egy kés is volt nála. 

A késsel nagyon erősen hátba szúrta a széken ülőt, majd kisebb erővel a tomportájékán is. 

A mentők - akiktől a nő kért telefonon segítséget – a 28 éves férfit kórházba vitték. Életmentő műtétet hajtottak rajta végre. Lépének eltávolítása miatt maradandó fogyatékosságot szenvedett. 

A Fővárosi Főügyészség a most is letartóztatás alatt álló, büntetett előéletű férfit emberölés kísérletével vádolja és börtönbe küldené. Emellett súlyos testi sértés miatt is felelhet majd a bíróságon.