Elindult a legnagyobb lakossági napelemes pályázat

Kormányinfó 2021. augusztus 21-én, Szentkirályi Alexandra
Kormányinfó 2021. augusztus 21-én, Szentkirályi Alexandra
Vágólapra másolva!
Elindult a legnagyobb lakossági napelemes pályázat! A pályázat 35 ezer családnak nyújt vissza nem térítendő támogatást napelemes- és energiatakarékos fűtési rendszerek kialakításához. A több mint 200 milliárdos pályázat célja csökkenteni az energiaköltségeket, megújuló energiaforráson alapuló korszerű megoldásokkal - írja közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra. A kormányszóvivő szerint láthatjuk, hogy Európában meredeken emelkednek az energiaárak, a családok terhei nőnek, a házak, lakások fűtése is egyre drágább. 
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő arról tájékoztatott a Facebookon, hogy a magyar kormány a rezsicsökkentés politikája mellett, energetikai rendszerek korszerűsítésével, 21. századi megoldásokkal is garantálni szeretné, hogy a magyar családok rezsi terhei ne nőjenek, sőt, hogy a jövőben is hozzájussanak olcsó, megújuló energiához.

A támogatás igénylése ügyfélkapun keresztül történik. Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyékben igényelhető december 6-tól, majd napokon belül az ország további megyéiben is igényelhetővé válik.

- írta Szentkirályi Alexandra.