A Mandiner a NAV-hoz fordult, valóban házkutatást történt-e a momentumos politikushoz köthető telephelyen, és ha igen, milyen ügyben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősíttette a Mandinernek, hogy a testület nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt.

Házkutatást tartottak Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt – derül ki a NAV Mandinernek megküldött válaszából. Korábban a a Mandiner olvasója által a laphoz eljuttatott fotókból még csak feltételezés volt, de a NAV hivatalosan is megerősítette a házkutatás tényét.

Forrás: Mandiner/olvasói fotó

A fenti felvétel a Cseh Katalin momentumos politikus cégügyeihez köthető telephely közelében készült, ahol a Mandineres olvasó éppen kutyáját sétáltatta.

Így köthető a váci telephely Cseh Katalinhoz – cégháló a momentumos politikus körül

Mint arról korábban beszámoltunk, az Anonymus-maszkos alak egyik videója után a Bennfentes szerkesztősége utánajárt, hogy a Cseh Katalinhoz köthető Pannónia Nyomda Kft. milyen cégekkel hozható kapcsolatba.

Kiderült: a NOVA-INN Kft., a Mondat Kft. és a Holotech Kft. ugyanarra a váci címre van bejegyezve, ahol a Pannónia Nyomda Kft. megnyerte a csaknem 70 millió forintos EU-s támogatást.
Továbbá kiderült az is: a Cseh Katalin által korábban vezetett cég és a hozzá köthető egyéb cégek összesen csaknem 4,8 milliárd, egészen pontosan 4 779 159 113 forintot zsebeltek be uniós pályázatokon. 

Az említett cégek jelenleg is a váci címhez köthetőekFotó: Opten.hu

A Mandiner a NAV-hoz fordult a feltételezett házkutatás kapcsán

Frissítés: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal megerősíttette  a Mandinernek, hogy a testület nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt.

A Mandinernek a következőt válaszolta a NAV: 

"A helyszínen a NAV nyomozói tartottak kutatást.
Folyamatban lévő ügyről azonban a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.

Üdvözlettel: NAV Sajtó"

A lap olvasója számára a házkutatás lehetősége azért lehetett reális, mert különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás büntette miatt, ismeretlen tettessel szemben indított nyomozást a NAV. Erről bővebben ide kattintva olvashat.

Forrás: Mandiner/olvasói fotó

A feltételezett házkutatás, valamint a Cseh Katalinhoz köthető telephely kapcsán a lap az alábbi kérdésekkel fordult a hatósághoz:

  • A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tartott-e házkutatást Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt?
  • Amennyiben igen, milyen ügyben volt szükség a hatóság kiszállására?

Amennyiben választ kapnak a kérdéseikre, frissítjük cikkünket.