A tavalyi évhez hasonlóan idén is tízezer élelmiszercsomagot adományoz rászorulóknak a Mészáros Csoport a karácsonyi időszakban. Az 50 millió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek. A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára. A többi között pulyka húsáru, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé is részét képezi az adománynak. A Magyar Vöröskereszt országszerte, a megyei szervezetein keresztül még karácsony előtt eljuttatja a csomagokat az érintettekhez.

A karácsonyi időszak és az azt követő téli hónapok komoly kihívásokat jelentenek a nélkülöző családok és az egyedülálló emberek számára, amelyeket most tovább súlyosbítanak a koronavírus-járvány negyedik hullámának hatásai. A Mészáros Csoport karitatív akcióinak középpontjában elsősorban a gyermekek állnak, éppen ezért

a karácsonyi adománycsomagok zöme is többgyermekes családokhoz kerül, mellettük azonban mintegy 1000 egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból. A nagyszabású, egész országra kiterjedő felajánlásnak köszönhetően több tízezer rászoruló asztalára kerülhet ünnepi étel.

Idén az élelmiszercsomagok összeállításában kizárólag a Mészáros Csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vettek részt. A tíz napig tartó önkéntes munkához a cégcsoport több mint 100 munkavállalója csatlakozott. A több mint 40 tonnányi élelmiszert a szintén a Mészáros Csoporthoz tartozó Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a karitatív szervezet regionális központjaiba. Innen a Magyar Vöröskereszt munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a koronavírus járványra tekintettel egyenként a rászorulóknak.

Forrás: Mészáros Csoport

Dr. Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatója a karitatív esemény kapcsán elmondta:

Öröm számunkra, hogy a gazdaságban betöltött vezető pozíciónkhoz mérten tudunk segíteni a rászorultaknak. Mint ismert, a Mészáros Csoport nem csak a legnagyobb hazai privát foglalkoztató, de cégcsoport fordít a legtöbbet a hazai cégek közül jótékonykodásra. Az pedig különösen jó érzés, hogy nem csak a tulajdonosok, de a munkavállalók is saját ügyüknek érzik a rászorulókon való segítést, így ők is hozzájárulhattak a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb élelmiszeradományának célba éréséhez. Megtiszteltetésnek vesszük az egyik legnagyobb hazai karitatív szervezettel tavaly megkezdett együttműködést, amely segít bennünket társadalmi felelősségvállalásunk egyik célkitűzéséhez: azoknak segítünk, akik továbbadják a segítséget!

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója kifejtette:

A járványhelyzetben még nagyobb logisztikai ráfordítással és mennyiségben juttatunk el élelmiszereket a nehéz helyzetben lévőknek, szakértő munkatársaink és lelkes önkénteseink segítségével. A Mészáros csoport élelmiszercsomagjainak gyors és jól szervezett kiosztását az egész országot lefedő hálózatunk teszi lehetővé, ami nem kis feladat, hiszen ez még a Magyar Vöröskereszt gyakorlatában is igen nagy mennyiségű és értékű élelmiszer adománynak számít! 

Forrás: Mészáros Csoport

A Magyar Vöröskereszt további segélyakciói a www.voroskereszt.hu oldalon, valamint a 1359-es adományvonalon támogathatók.