A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két férfival és három társukkal szemben, akik áldozataik kiszolgáltatott helyzetével visszaélve futtattak lányokat, és mosták tisztára az abból származó pénzt.

A vádirat szerint a két szegedi férfi 2014 és 2017 között részben egymástól függetlenül, majd közösen

futtatott két lányt jellemzően Dániában, Hollandiában, de időnként Izlandon, Svájcban és Svédországban is.

A férfiak a nőket labilis, befolyásolható személyiségüket, nehéz anyagi helyzetüket és érzelmi kiszolgáltatottságukat kihasználva vették rá a pénzért folytatott szexuális tevékenységre.

Ők maguk irányították, szállították, felügyelték, ellenőrizték, beszámoltatták a nőket, megszervezték, hol aludjanak külföldön és a napi bevételük nagyságát is meghatározták. Mikor az egyik férfi börtönbe került, felvette a kapcsolatot a társával, és részben tiltott kapcsolattartás útján rajta keresztül irányította a prostitúciós tevékenységet.

A férfiak a prostitúcióból megszerzett pénz nagy részét elvették. Különböző pénzküldő szolgáltatókon keresztül és társaik segítségével

hazautalták, ingatlanokba fektették és felélték.

A két férfit a főügyészség minősített emberkereskedelemmel, míg társaikat pénzmosással vádolta meg. Sorsukról első fogok a Szegedi Törvényszéken döntenek majd.

(a címlapi kép illusztráció)