Megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyerekek oltásához

corona koronavírus covid 19 injekció oltás vakcina gyerek
Vágólapra másolva!
A mai nappal megnyílt a regisztrációs honlap az 5-11 éves gyerekek oltásához is - tudatta a kormány hivatalos tájékoztatóoldala.
Vágólapra másolva!

A gyerekek oltása az erre kijelölt kórházi oltópontokon és a házi gyermekorvosoknál fog történni.

A gyerekek oltására kijelölt kórházi oltópontokra az internetes időpontfoglalót fogják megnyitni néhány napon belül, ennek dátumáról külön tájékoztatást fognak adni.

Az interneten azok a szülők fognak tudni majd időpontot foglalni, akik érvényes regisztrációval rendelkeznek.

Emellett a gyermekvakcinát igénylő házi gyermekorvosok is fognak kapni a vakcinaszállítmányból. A jövő héten érkező szállítmány várhatóan

69 ezer gyerek oltását teszi lehetővé december 15-től.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

Mint ismert, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) a közelmúltban jelentette be, hogy engedélyezi az 5-11 éves korosztály oltását is a Pfizer gyermekvakcinájával.

Az első vakcinaszállítmány várhatóan jövő hét elején érkezik meg Magyarországra. A gyermekek oltása a tervek szerint országosan december 15-étől indul. Az első szállítmányban várhatóan 138 ezer adag vakcina érkezik, amelynek a fele - tehát 69 ezer adag vakcina - oltható el, a másik felét félre kell tenni a második oltáshoz, mert a további gyermekvakcina-szállítmányok sorsa még bizonytalan.

A második oltás a gyerekeknél is az első oltás után 3 héttel lesz esedékes.

Egy ampullában 10 gyerek oltásához való vakcina lesz, így az oltást is ennek megfelelően úgy kell megszervezni, hogy egy kinyitott ampullára 10 gyereket kell szervezni a házi gyermekorvosoknak is.

Gyermekek regisztrációja: https://vakcinainfo.gov.hu/

Figyelem! A szülők a gyerek adataival és eddig a regisztrációnál még nem használt e-mail címmel rögzíthetik a gyereket.

Egy e-mail címről egy gyereket lehet rögzíteni.

Kérjük a szülőket, hogy pontosan adják meg a gyerek adatait és az elérhetőségeket! Csak az ötödik életévet betöltött gyermek regisztrálható érvényesen!

Internetes időpontfoglaló megnyitása: néhány napon belül fog megtörténni,

ennek pontos dátumáról és a gyerekoltásra kijelölt kórházakról külön tájékoztatást fognak adni. Figyelem! Az internetes időpontfoglalóban csak az érvényesen regisztrált szülők fognak tudni időpontot foglalni.

Gyermekek oltása a házi gyermekorvosoknál, vegyes praxisokban:

amennyiben a szülő szeretné gyerekét beoltatni, érdemes azt jelezni a házi gyermekorvosnak is.

Emellett a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon érvényesen regisztrált gyermekről tájékoztatást fog kapni a TAJ-szám szerint illetékes házi gyermekorvos is.

A 12-17 éves kamaszok oltása a nyár elejétől folyamatos. Az a szülő, aki kamasz gyerekét szeretné beoltatni, most előzetes időpontfoglalás nélkül is megteheti a vasárnapig zajló Oltási akción, illetve a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon történt regisztráció után az interneten is tud neki időpontot foglalni: https://www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas