Nacsa Lőrinc: A baloldal Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt

NACSA Lőrinc
Budapest, 2021. december 1. Nacsa Lőrinc, a KDNP vezérszónoka felszólal a tengerészek képzéséről, képesítéséről és az őrszolgálat ellátásáról szóló 1978-as nemzetközi egyezmény módosításait célzó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. december 1-jén. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
A Fidesz-KDNP szerint a baloldal támadja a gyermekvédelmi népszavazást és ezzel nyíltan Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt.
Vágólapra másolva!

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője szerdai, az MTI-hez is eljuttatott videónyilatkozatában Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő aznapi sajtótájékoztatójára reagált, amelyen az ellenzéki politikus "teljes képtelenségnek" nevezte, hogy az európai intézmények LMBTQ-aktivistákat akarnak az óvodákba küldeni, és azt mondta, ezen ügy miatt tart vissza az Európai Bizottság uniós forrásokat.

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt frakciószóvivője. Forrás: MTI/Soós Lajos

A kormánypárti politikus úgy értékelt: azzal, hogy Ujhelyi István "hülyeségnek" nevezte a tavasszal esedékes gyermekvédelmi népszavazást, a baloldal nyíltan Brüsszel és az LMBTQ-aktivisták oldalára állt.

Azt mondta, a baloldali politikus bejelentkezésében "hosszasan mentegette" Brüsszelt, és éles szavakkal támadta a népszavazást, az egész gyermekvédelem kérdéskörét pedig álproblémának nevezte. Nacsa Lőrinc hangsúlyozta: a baloldal ugyanezt csinálta a bevándorlási válság idején is.
A KDNP frakciószóvivője szégyenletesnek nevezte, hogy a baloldal a Magyarországgal szemben indított kötelezettségszegési eljárást is támogatja.

Kijelentette, sem a magyar baloldal, sem Brüsszel nem akarja, hogy a magyar emberek dönthessenek saját családjuk és gyermekeik jövőjéről. Ezzel szemben - folytatta - a Fidesz-KDNP szerint a gyermekvédelmi népszavazás a magyar családok jövőjéről szól, és erről csak a magyar emberek dönthetnek.

A gyermekek szexuális nevelése kizárólagosan a szülők joga - szögezte le, arra kérve mindenkit, hogy vegyen majd részt a népszavazáson, és ezzel is védje meg a gyermekeit.

A népszavazáson az emberek arról nyilváníthatnak véleményt , hogy egyet értenek-e azzal, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólagosan a szülők joga a magyar gyermekvédelmi törvényben foglaltaknak megfelelően. Fotó: Bielik István - Origo

Az alábbi kérdésekben lesz népszavazás:

  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozások nélkül mutassanak be?"
  • "Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?"