Novák Katalin: Családtámogatási kalkulátort indított a kormány

A Fidesz tisztújító kongresszusa Budapesten, Hungexpo, 2021.11.14.
Budapest, 2021. november 14. Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz leköszönő alelnöke beszédet mond a Fidesz 29. tisztújító kongresszusán Budapesten, a Hungexpón 2021. november 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A családtámogatások "dzsungelében" az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videónyilatkozatban a Facebookon.
Vágólapra másolva!

A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra - közölte Novák Katalin. A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el. A többi között ilyen a babaváró támogatás, a csok, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás - sorolta.

- tette hozzá. A webes felületen - folytatta - néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

Hozzáfűzte:

abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere.

- fogalmazott a videonyilatkozatban Novák Katalin. A kalkulátor itt érhető el.