A családtámogatások "dzsungelében" az eligazodást segítő webes családtámogatási kalkulátort hozott létre a kormány - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán videónyilatkozatban a Facebookon.

A kalkulátor segít megbecsülni, hogy milyen támogatásra jogosult egy-egy család, illetve ez mennyi pénzt jelent számukra - közölte Novák Katalin. A politikus felidézte, hogy a kormányzat az elmúlt évtizedben számos, a családokat segítő intézkedést fogadott el. A többi között ilyen a babaváró támogatás, a csok, a hitelelengedés, vagy az otthonfelújítási támogatás - sorolta. 

Mivel mára nehéz eligazodni a sokféle támogatás között, ezért döntöttek úgy, hogy elindítják a családtámogatási kalkulátort 

- tette hozzá. A webes felületen - folytatta - néhány, az alapvető életkörülményekre vonatkozó adatot kell megadni. Például, hogy házasságban élnek-e, van-e gyermekük, ha van akkor mennyi idős, illetve ha több van, ők mennyi idősek. A kalkulátor pedig ezek alapján megadja a segítséget a családtámogatások igényléséhez.

Hozzáfűzte: 

abban bízik, hogy a családtámogatási kalkulátornak köszönhetően érthetőbbé válik a családtámogatások összetett magyarországi rendszere. 

A támogatásokat igénybe is tudják venni és ennek köszönhetően még jobb körülmények között tudják nevelni gyermekeiket, vagy várni a megszülető kisbabát 

- fogalmazott a videonyilatkozatban Novák Katalin. A kalkulátor itt érhető el.