Nyereményjátékkal csalt ki pénzt áldozataitól a 46 éves Sz.Gyula és három társa, azt mondták, autót nyertek, és mindössze a közjegyzői díjat és a szállítási költséget kell vállalnia a nyertesnek. Három hívással több mint ötszázezer forintot sikerült kicsalniuk.

Egy ismeretlen hang 2020 decemberében hívta fel első áldozatát, akinek azt hazudta, hogy autót nyert egy nyereménysorsoláson. 

A hívó elmondta, hogy az autó átvétele előtt a közjegyzői díjat és a szállítási költséget át kell vállalnia a nyertesnek. 

Az örömben úszó sértett át is utalt több mint kétszázezer forintot a megadott bankszámlára, azonban hiába várta az autót, az nem érkezett meg.

A nyomozás során a rendőrök azonosították a 46 éves Sz. Gyulát, aki a rendelkezésre álló adatok szerint a csaló hívásokat kezdeményezte, és annak három társát, akik a bankszámlanyitásban, a híváshoz használt telefonkártyák vásárlásában és a megszerzett összegek tisztára mosásában vettek részt. 

A nyomozás során kiderült, hogy még két esetben hitették el az elkövetők a kiszemelt emberekkel, hogy nyertek. A három telefonhívással több mint ötszázezer forintot sikerült kicsalniuk. 

Sz.Gyula és társai ellen csalás és pénzmosás miatt indult büntetőeljárás.