Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Lettország köztársasági elnökét, és biztosította őt Magyarország támogatásáról az illegális migráció elleni küzdelemben - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Egils Levits a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. és újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából Áder János államfő meghívására érkezett Budapestre.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Egils Levits lett államfőt (b) a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án. A kormányfő mellett Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkáraForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor és a lett elnök megbeszélésén az Európai Unió és a NATO előtt álló kihívásokról, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok valamint a tudományos együttműködés erősítéséről volt szó.
A tárgyaláson kiemelték az EU külső határvédelmének fontosságát, és azt, hogy Brüsszel ehhez nyújtson a tagállamoknak megfelelő anyagi segítséget - ismertette Havasi Bertalan.