A momentumos Cseh Katalinon nevetnek és gúnyolódnak az interneten

Cseh Katalin
Vágólapra másolva!
Miközben számos külföldi és hazai hatóság nyomoz a korrupciós botrányba keveredett momentumos Cseh Katalin céges érdekeltségei körül, aközben a baloldali politikus korrupcióellenes harcot hirdetett a Facebookon. Beszédes az, hogy egy nappal azelőtt, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói házkutatást tartottak a baloldali EP-képviselő cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, Cseh Facebook-bejegyzést tett közzé a "Közösen harcolunk a korrupció ellen – megalakult a Parlamentközi szövetség a kleptokrácia ellen" címmel, amire a cikk írásának pillanatáig érkezett a több mint 1400 interakcióból 914 nevető fej. A 4,8 milliárd forintos uniós pénzekkel trükköző Momentum Mozgalom EP-képviselőjén a saját követői is nevetnek, és a kommentekben durván számonkérik a képmutatását. Nagyon sok kommentelő szerint kétszínű a baloldali politikus álkorrupciós harca.
Vágólapra másolva!

Mint arról tegnap beszámoltunk, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói házkutatást tartottak a Cseh Katalin cégügyeihez kapcsolódó egyik telephelyen Vácott, a Nádas utca 2. szám alatt Forrás: Mandiner/olvasói fotó

A Cseh Katalin és köréhez kapcsolódó cégek uniós pályázati pénzekre szakosodott pénzszivattyúként működtek és trükköztek a minél nagyobb összegek elnyerése érdekében.

A pályázati forrásokat megcsapoló céghálót működtettek

Egy Cseh Katalin vezette cég és a Cseh család cégének üzleti köre a hazai fejlesztési forrásokat és az uniós támogatásokat rendszerszintűen megcsapoló céghálózatként működött.

A Pannónia Nyomda Kft. három céggel, a NOVA-INN Kft-vel, a Mondat Kft.vel és a Holotech Kft.-vel van kapcsolatban. A négy cég közötti legfőbb kapcsolat, hogy ugyanarra a váci címre vannak bejegyezve. Az előbb említett három cég közül a NOVA-INN összesen 200 millió forintot, a Mondat Kft. 498 809 958 forintot, a Holotech Hungary Kft. pedig 1 milliárd 748 millió forintot nyert el, ráadásul ez utóbbi cég korábban Royal Press Hungary néven is tarolt az uniós pályázatokon: a két cég összesen 3 731 475 611 forintnyi EU-s pénzt zsebelt be.

A Pannónia Nyomda Kft. a váci cím mellett egy sziráki telephelyre is be van jelentve. Ott található az Uniotech Kft. is, ez a cég 63 167 270 forintnyi uniós támogatást kapott 2011 óta.


Tehát összesen Cseh Katalin és köre 4,8 milliárd közpénzt tehetett zsebre jogtalanul. A korrupciós ügyben nyomoz az OLAF, a NAV is.

Cseh Katalin a házkutatást megelőző napon egy bejegyzést tett közzé a Facebookon "Közösen harcolunk a korrupció ellen – megalakult a Parlamentközi szövetség a kleptokrácia ellen" címmel.

Cseh Katalin, a képmutató baloldali politikus Forrás: Bennfentes.net

A bejegyzésében hosszasan értekezik a korrupcióról és úgy beszél elszámoltatásról, hogy közben több hazai és nemzetközi testület is nyomozást folytat ellene a 4,8 milliárd forintos korrupciós botrány miatt. Említést tesz dr. Völner Pál ügyéről is, miközben a gyanú felmerülésével a képviselő az ártatlanságát hangoztatva azonnal lemondott a tisztségéről.

Ezzel ellentétben Cseh Katalin az ügye kirobbanása óta nem foglalt hivatalosan állást, összevissza magyarázkodott, de semmilyen egyéb következménye nem lett a korrupciós botránynak a részéről.

Annál beszédesebb a bejegyzésre érkezett interakciók száma, ezek eloszlási aránya és az, hogy a Momentum EP-képviselőjét a saját követői is szidják a képmutatása miatt.

Az Origo összegyűjtött néhányat a hozzászólásokból:

Egy hozzászóló meglátása szerint mielőtt Cseh Katalin korrupcióellenes harcba bocsátkozik, azelőtt nem ártana tisztázni saját magát az ellene felmerült vádakban.

Forrás: Facebook

A következő kommentelő szerint a képviselő tulajdonképpen bort iszik és vizet prédikál, amikor korrupcióellenes harcról beszél.

Forrás: Facebook

Egy másik hozzászóló véleménye szerint Cseh Katalin teflonpolitikus, és el kellene tűnnie a közéletből.

Forrás: Facebook

Egy következő hozzászóló azt emeli ki, hogy Cseh a gyanú felmerülésével más politikusokhoz hasonlóan nem mondott le. Meglátása szerint a korrupciós botránya keveredett politikus már a saját pártjának is teherré vált:

Forrás: Facebook

"Teeeeeeeee?????? Veled mi lesz???? Van bőr a pofádon?????" - írja egy másik kommentelő a baloldali politikusnak.

Forrás: Facebook

Egy következő hozzászóló azt javasolja Cseh Katalinnak, hogy az álkorrupciós harc hirdetése helyett inkább a saját háza táján nézzen szét.

Forrás: Facebook

Cseh Katalin korábban miközben a közösség oldalon és nyilatkozataiban a szegényekért és a elesettekért retteg, aközben nyáron, mint ahogy arról beszámoltunk, a szintén momentumos Berg Dániellel egy fényűző lagzit tartott, ahol igazán kitettek magukért, hogy megmutassák Bajnai Gordonnak és a vendégseregnek, hogy mennyire is szeretik a luxust.

Berg Dániel, Cseh Katalin és Bajnai Gordon a nyári luxuslagzin Forrás: Facebook

Ezt követően Cseh Katalin november 4-én Szegeden részt vett a Konferencia Európa jövőjéről – fókuszban a zöld fejlesztéspolitika című eseményen. Cseh Katalin és momentumos társai szokásos módon összegyűltek klímarettegni, megvitatták az Európai Unió jövőjét.

Cseh Katalin a saját autójával ment a klímavédelemről értekezni Szegedre Forrás: Facebook

Hogy, hogy nem a klímarettegő baloldali politikus nem a távolsági buszjáratot, és nem is a vonatot vette igénybe, hanem zöld politikushoz illően a saját károsanyag-kibocsátó autójával ment Szegedig a Facebook-oldalára feltöltött fotó tanúsága szerint.