A kiskunhalasi ügyészség bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat egy kiskunhalasi család négy tagjával szemben, akik úgy próbáltak több pénzre szert tenni, hogy „kristály fantázia" nevű új pszichoaktív anyagot vásároltak fel, kiporciózták, és a lakásukon kínálták eladásra. Amikor lebuktak, a por egy részét a lefolyóba öntötték.

A rokonok 2019 őszétől 2020 márciusáig, amíg el nem fogták őket, azzal egészítették ki bevételüket, hogy kristály fantázia nevű dizájner drogot vettek, amit 0,2 grammnyi adagokban ezer forint/adag áron árultak. A házukhoz érkező vevők becsengettek, majd a kerítésen át vették át az alufóliába csomagolt drogot, és adták be a pénzt.

Kristály az asztalonForrás: Ügyészség

A kiskunhalasi rendőrök a háztól távozó fogyasztókkal szemben intézkedtek és etil-hexedron tartalmú porokat foglaltak le tőlük.

Amikor a rendőrök megjelentek a lakásnál a házkutatás miatt, a családfő bemenekült a házba. Az ajtót felszólításra sem nyitotta ki, és egészen addig zárva tartotta, míg a házban tartózkodó társa a port a fürdőszobai lefolyóba nem öntötte. A rendőrök a házban szétszóródva fehér port, azzal szennyezett kést, digitális mérleget, alufólia darabokat, több mint 1,6 millió forintot, illetve a lefolyórendszer tisztítónyílásában neveket, összegeket tartalmazó feljegyzéseket találtak és foglaltak le.

Kristály a helyszínenForrás: Ügyészség

Az ügyészség a négy családtag ellen új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt emelt vádat. Sorsukról a Kiskunhalasi Járásbíróság bírája dönt majd.