Cserbenhagyásos balesetet okozott egy vezetéstől többször eltiltott motoros

Vágólapra másolva!
Három év börtön, és újabb, végleges hatályú vezetéstől eltiltás várhat arra az 52 éves kazári motorosra, akit már korábban eltiltottak a vezetéstől, de ezzel nem törődött. Idén többször is vezetett részegen, augusztusban pedig balesetet okozott és elhajtott a helyszínről.
Vágólapra másolva!

A férfit 2003 óta háromszor tiltották el véglegesen a vezetéstől azért, mert mindig részegen ült volán mögé.

Június 15-én ismét részegen közlekedett egy forgalomból kivont motorral.

Augusztus 7-én, délután 4 órakor Vizsláson haladt, amikor, nem tudni, miért,egy egyenes útszakaszon áttért a terelővonalon és levitte a szemből érkező autó visszapillantó tükrét. Az ütközéstől szétrobbant a tükör és annak szilánkjai a nyitott bal első ablakon keresztül az utastérbe repültek.

Csak a véletlennek volt köszönhető, hogy a sofőr és két utasa megúszták sérülés nélkül. A karambol után a motoros megállás nélkül elhajtott.

Balesetben megsérült jármű Forrás: Ügyészség

A balassagyarmati ügyészség a cserbenhagyás, a júniusi ittas vezetés és a két eltiltás hatálya alatti vezetés miatt benyújtott vádiratában

3 év börtön, 3 év közügyektől eltiltás és újabb végleges hatályú vezetéstől eltiltás kiszabását, illetve a 111.865 forintos bűnügyi költség megfizettetését javasolta vele szemben.

Az ügyben a salgótarjáni bíróság dönt.