Zebrán vertek össze egy férfit Oroszlányon - videó

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Önbíráskodás kísérlete, garázdaság és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség két büntetlen előéletű férfival szemben. Az apa azzal fenyegetett meg egy embert, hogy megveri, ha nem adja meg a pénzét, aztán a fia rá is támadt, amit egy térfigyelő kamera rögzített.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint apa és fia tavaly nyáron, 2020. július 28-án Oroszlányon autóztak, amikor az idősebb férfi kinézett a kocsiból és meglátta, hogy az utcán gyalogol egy nekik pénzzel tartozó férfi. A bódult állapotban vezető apa megállt, kiugrott a kocsiból, odament hozzá és a pénzét követelte.

Aztán hirtelen megfogta áldozata kezét, húzni kezdte és közben azzal fenyegette meg, hogy megveri, ha nem adja vissza a pénzét.

A férfi el akarta menekülni, de a támadó közvetlenül mellé lépett és megint megfenyegette, hogy megveri, majd felé mozdult, amitől az áldozat megijedt. Mivel tartott attól, hogy valóban bántani fogja,

egyszer fejen ütötte a támadót.

A pénzt követelő ettől dühbe gurult és földre rántotta áldozatát. Összeverekedtek. Az áldozat letolta magáról a támadót, felállt és elindult az út másik oldalára.

A fia nem tudott a követelésről, csak azt látta, hogy a férfi letolja magáról az apját. Ekkor ő is kiszállt, elindult a férfi felé. Amikor az áldozat meglátta, hátrálni kezdett.

A fiatal a zebrán érte utol, ahol kirúgta a férfi lábát és ököllel többször megütötte, miközben az áldozat segítségért kiáltott.

A támadó akkor hagyta abba, amikor egy gyalogos rászólt.

A zebrán kiesett az áldozat 34 ezer forint értékű telefonja, amit támadója felkapott és az úttest túloldalára dobott. A telefon összetört.

Az ügyészség indítványozta, hogy önbíráskodás kísérlete, garázdaság és más bűncselekmény miatt a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben az apával szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetést, és járművezetéstől eltiltást szabjon ki, a szabadságvesztés próbaidejére rendelje el a pártfogó felügyeletét, míg a fiát ítélje közérdekű munkára.