Ónos esőre kell számítani a Dunántúlon

A Dunántúl nagy részére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt. Veszprém megyében másodfokú veszélyjelzés van érvényben
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése:
Vágólapra másolva!

Csütörtök
Erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé lesz csapadék: északnyugaton, az Alpokalján havazás, a Dunántúl középső részein ónos eső(!), máshol havas eső, eső. A Dunától keletre inkább csak estétől lehet elszórt eső, szitálás. Eleinte a délkeleti, keleti, majd az északnyugati szél élénkül meg. 0 és 7 fok között alakul a hőmérséklet - az Alpokalján lesz a leghidegebb.

A Dunántúl nagy részére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat az ónos eső miatt. Veszprém megyében másodfokú veszélyjelzés van érvényben Forrás: met.hu

Péntek
Erősen felhős, párás, főleg a Nyugat-Dunántúlon néhol tartósan ködös idő várható. Az Alpokalja térségében zúzmara is lehet. A Tiszántúlon szórványosan fordul elő kisebb eső. Gyenge marad a délnyugatira forduló légmozgás. +1, +3°C körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szombat
Estig erősen felhős lesz az ég, ismét lehetnek makacs ködfoltok. A déli területeken elszórtan várható kisebb eső, havas eső. Estétől megerősödik az északi szél - ezzel együtt a felhőzet is csökkeni kezd. Reggel -3, délután +3°C valószínű.

Vasárnap
Délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, de inkább csak délen és keleten fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, esetleg hó. +1 és +5 fok között várható a csúcsérték. Az északnyugati szél többfelé lesz erős.

Hétfő
Csökken a felhőzet, legalább pár órás napsütés mindenhol várható. Az északnyugati, északi szél élénk lesz. 0-5 fok ígérkezik.