Gulyás Gergely: 60 milliárd forintból 30 műemlék újul meg

GULYÁS Gergely, Kormányinfó, 2012.12.02.
Budapest, 2021. december 2. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2021. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram első ütemében 60 milliárd forint ráfordításával 30 műemlék, 18 kastély és 12 vár nyeri vissza régi szépségét - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Bajnán.
Vágólapra másolva!

Gulyás Gergely a bajnai Sándor-Metternich-kastély ünnepélyes átadásán elmondta, hogy a kastélyfelújítási projekt, amely több mint 2,28 milliárd forintból valósult meg 2018 és 2021 között, egyszerre műemlékvédelem, gazdaságfejlesztés és közösségépítés.

Hozzátette, a beruházásokkal nemcsak régi szépségüket nyerik vissza történelmi épületeink, hanem új funkciókkal is gazdagodnak, hogy adottságaikhoz méltó módon megfeleljenek a mai kor turisztikai igényeinek.

Ezek az épületek hirdetik, hogy a kulturális nagyság nem csupán a múltnak, hanem a jelennek és a jövőnek is a része - hangoztatta a miniszter.