Három embercsempészt is bíróság elé állítottak egy hét alatt Kecskeméten

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Minősített embercsempészet miatt gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé három külföldi embercsempészt, akik szeptemberben és októberben a szerb-magyar határ közeléből összesen 36 migránst akartak Nyugat-Európába vinni. A rendőrök az M5-ös autópályán elfogták őket.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti ügyészség december 7-e és 9-e között 3 külföldi embercsempészt állított bíró elé. A román, ukrán és szerb férfiak ismeretlen megbízóik utasítására szeptember 9-én, 12-én és október 17-én összesen 36, magukat pakisztáninak, bangladesinek, indiainak, afgánnak vagy töröknek valló migránst próbáltak a szerb-magyar határtól Nyugat-Európába szállítani, de a rendőrök az M5-ös autópályán, Kecskemét közelében elfogták őket.

A migránsok közül 24-en egy kisteherautóba zsúfolva utaztak. Mindhárom sofőr pénzért cserébe vállalta az embercsempészést, az ukrán férfi személyenként 100 eurót kapott volna a szállításért.

Az októberben elfogott szerb embercsempészt a rendőrök a sztrádán követni kezdték, de

a férfi mintha csak megérezte volna, az egyik kihajtónál visszafordult Szeged irányába. Végül a rendőrök Kecskemét közelében elfogták.

Az őrizetbe vett embercsempészeket a bíróság letartóztatta.

A kecskeméti ügyészség embercsempészet miatt mindhárom férfit bíróság elé állította.

A kecskeméti bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki őket, és

a román és ukrán embercsempészeket 3-3 év, míg a szerb férfit 2 és fél év börtönbüntetésre ítélte, emellett határozott időre ki is utasította az országból. Az ítélet egyik esetben sem jogerős,

mert az ügyész és a védők fellebbeztek - írja az Ügyészség oldala.