A fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tart annak a férfinak az ügyében, aki 2006 nyarán ismerősével együtt megpróbált kirabolni egy pénzszállítót, ezért késsel, és egy fegyverszerű tárggyal estek neki egy kispesti áruház előtt.

A férfi és ismeretlen társa gyorsan akart pénzt szerezni, ezért elhatározták, hogy kirabolnak egy pénzszállító autót. 2006. július 7- én délután odamentek egy kispesti bevásárlóközpontnál várakozópénzszállítóhoz és a férfi egy fegyvernek látszó tárggyal, míg társa egy késsel a kezében felszólította a biztonsági őrt, hogy adja át a kocsiban lévő értékeket. Az őr ennek nem tett eleget, így összeverekedtek a férfival. Amikor a biztonsági őr a szolgálati lőfegyvere felé nyúlt, a

férfi társa a nála lévő késsel 10 alkalommal megszúrta az arcán, nyakán, mellkasán, illetve a kezén is. Ezután a két támadó a helyszínről.

A kép illusztrációForrás: pixabay.com

A biztonsági őr a támadás következtében könnyebb és súlyosabb sérüléseket is szenvedett. A két férfi a rablással több, mint 5 millió forintos kárt okozhatott volna, ám végül üres kézzel menekültek el
Az ügyészség a férfit társtettesként elkövetett, fegyveres rablási kísérlettel vádolja - írja a Fővárosi Törvényszék tárgyalási jegyzéke.

Az ügyben december 10-én reggel fél 9-kor tartották az előkészítő ülést.