Válni akart a felesége, kislányuk szeme láttára rátámadt a férfi

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Zaklatással, valamint személyi szabadság megsértésével és kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 49 éves, veszprémi férfit, aki erőszakkal és fenyegetéssel akarta rábírni feleségét, hogy ne adja be a válási papírokat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a férfi tavasszal szabadult ki a börtönből. Még a rácsok mögött volt, amikor a felesége közölte, hogy nem akar együtt élni vele, és a szándékát férjének hazatérése után sem változtatta meg. A férfi nem fogadta el az asszony döntését.

Dühében poharat tört, földhöz vágta neje telefonját és azzal fenyegetőzött, hogy tönkreteszi a család éjszakai nyugalmát.

Napokig nem nyugodott meg. Az asszony viszont továbbra sem volt hajlandó mellette maradni, amin megint vitatkozni kezdtek. És ezt még igen sokszor megtették. Amikor az egyik ilyen veszekedés alkalmával a feleség elkezdett összepakolni, a férje megfenyegette,

hogy élve nem fog kijutni a lakásból, mert elvágja a torkát, ő pedig öngyilkos lesz.

De még azt is hozzátette, hogy amúgy felgyújtja a lakást is.

Az egész a 13 éves kislányuk előtt történt.

Április 5-én a férfi megint kérlelni kezdte a feleségét, hogy ne akaron elválni, és mivel nem érte el a célját,

magából kikelve, az asztalon lévő tányérokat, poharakat a földre söpörve üvölteni kezdett, és fenyegetően megindult az asszony felé.

Megragadta a ruháját. A felesége ekkor még el tudott tőle szabadulni, de a férfi megint megragadta és rángatni kezdte.

A gyerekük lépett közbe.

Egy héttel később a válás kérdése újabb veszekedést generált, melynek következtében az asszony összepakolt és közös gyermekükkel, meg a korábbi kapcsolatából született nagykorú lányával együtt elindult otthonról.

A férfi utolérte, és karjánál fogva vissza akarta rángatni, majd a lépcsőn menekülő asszony után ment és a karját megragadva továbbra is vissza akarta tartani.

A kislány megint mindent látott, félelmében sikítozni kezdett.

Miután valahogy kiszabadította magát, az egyik lakóhoz menekült, ahonnan hívták rendőrséget.

Az ügyészek a letartóztatás alatt álló férfit a zaklatás, személyi szabadság megsértése és kiskorú veszélyeztetése miatt börtönbe küldenék, emelett azt javasolták a bírónak, hogy tiltsa el a közügyek gyakorlásától és minden olyan foglalkozástól, melynek során kiskorú nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezné vagy kiskorúval egyéb hatalmi, befolyási viszonyba kerülne.