A baloldal váci jelöltje szerint a migránsoknak a lehető legjobb ellátást kell nyújtanunk - videó

Vágólapra másolva!
Minden korábbi migránsbarát kijelentést túlszárnyalóan úgy vélekedik Inotay Gergely a baloldal váci képviselő-jelöltje, hogy a migránsokat nem elég befogadni és ellátni, de „nekik a lehető legjobb ellátást kell nyújtanunk". Úgy látszik, a migránsokkal jobban bánna, mint a magyar adófizetőkkel, írja a Vác Online.
Vágólapra másolva!

Inotay Gergely, a baloldal váci országgyűlési képviselő-jelöltje a Gyurcsány-show egy korábbi eseményén beszélt a migrációról, a gazdasági migrációt nem érintette. Minden korábbi baloldali migránsbarát nyilatkozatnál messzebbre ment, amikor a következőket mondta:

Ezek szerint tehát a baloldal szinte jobban törődne a migránsokkal, mint az adófizető polgárokkal. Méltán háborít fel sokakat, írja a lap, akik nap mint nap dolgoznak, hogy adóikból olyanoknak kell a baloldal szerint a "lehető legjobb ellátást" nyújtani, akik illegálisan érkeznek, akár erőszakkal is rátámadnak a magyar határt védő rendőrökre, és az európai szociális ellátásokat akarják elsősorban igénybe venni. Inotay mondatai azt jelentik, hogy szerinte nem csak a nemzetközi szerződések miatt (értsd: brüsszeli elvárások miatt) kell befogadni a migránsokat, hanem ez neki személyes meggyőződése is, hiszen minden bizonnyal ezért hivatkozik a humánumra.

Inotay már korábban is kifejtette, hogy szép gesztus lenne az arab világból érkezőket befogadni, és Magyarország esetében 25 ezer szír migráns betelepítését arányosnak tartotta volna a bevándorlási válság 2015-ös kirobbanásakor. Azt is írta, hogy a migránsok pont olyanok mint a magyarok, ezért nem lehet mást tenni, mint a közel-keletiek problémáját Magyarországon és a nyugati világban lényegében egy kvóta szerinti szétosztási rendszerben megoldani.

Inotay nagy rajongója a rezsicsökkentést és a gyermekvédelmi törvényt eltörölni akaró Márki-Zay Péternek, aki bevándorláspárti nézeteit már korábban, Kálmán Olga Szeretemország c. könyvében is kifejtette: „Az integrációnak vagyok a támogatója". Mint fogalmazott „a migráció egy létező jelenség, egyik napról a másikra nem lehet megállítani, teljes mértékben megszüntetni pedig lehetetlen". Példaként a baloldal miniszterelnök-jelöltje a Castro idejében Floridába menekült kubaiak kapcsán kifejtette, hogy „egy nagy horderejű amerikai kutatás, és a tudósok azt állapították meg, hogy összességében inkább pozitív, mint negatív hatást gyakorolt a nagyszámú, egy időben történő bevándorlás a térség gazdasági fejlődésére". A Gyurcsány Ferenc jelöltje hozzátette, hogy „amíg Magyarország az unió tagja, addig a kormány ezt nem tudja megakadályozni a migrációt".

Mindkét baloldali politikus tehát elfogadja a migráció létét, és nem akarja/tudja megállítani az illegális bevándorlást. Idén már százezer illegális határsértőt fogtak el a magyar határőrök. A migráció minden esetben magával hozza a szociális problémákat, a terrorizmust, a közbiztonság romlását és a kulturális feszültségeket. Márki-Zay ezért rögtön nagy – és drága – integrációs programokban gondolkozik, amelyek egyébként Európában eddig mind lényegében kudarcot vallottak. Inotay pedig azon versengene, hogy hogyan tudja a magyar adóforintokat a magyar családok támogatása helyett minél inkább a migránsok jóléti kiadásainak fedezésére fordítani.