72 évesen túlélte a koronavírust, és most elmondta a történetét

kórház maszk Covid-19 kórház koronavírus-járvány maszk ÖLTÖZÉK ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ TÁRGY védőöltözék védőruha ápoló Foglalkozás SZEMÉLY intenzív osztály
Budapest, 2020. december 9. Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Mintha eldőltem volna, mint egy homokzsák - mondta el egy 72 éves idős férfi, aki túlélte a covid-fertőzést. A Magyarország Kormánya Facebook oldalára feltöltött videóban a férfi elmondta, hogy az ereje teljesen elhagyta, és durván egy hétig nem evett, nem ivott semmit. Hozzátette: Gyöngyösre szállították, ahol kiderült, hogy elkapta a covid-fertőzést.
Vágólapra másolva!

A 72 éves covid-túlélő elmondta, hogy a véroxigén-szintje rendkívül alacsony, 50-60 körüli értéket mutatott, ami már nagyon veszélyes. A férfi két napig oxigénterápiát kapott, elmondása szerint a gyógyulásában nagy erőt adott neki, hogy a falu, ahol lakik, közel 600-an írtak neki, kérték, hogy jöjjön haza, gyógyuljon meg. A kórházi kezeléséről azt mondta:

Amikor hazaengedték a kórházból, Tóth István az épület előtti platánfáról lehulló falevélre felírta, mikor került be a kórházba és azt is, mikor mehetett haza. Ezt egyfajta szabadulólevélnek tekinti, amelyet azóta is a konyhájában őriz. A videóban a férfi kijelentette:

A videóban megszólaló felesége sírva ölelte meg férjét, és csak annyit mondott: