Egy 81 éves nyugdíjas tanár gázolt halálra egy 24 éves édesanyát szombaton Nádudvaron. Az idős férfi a könnyeivel küszködve mesélt a tragédiáról, amit figyelmetlensége okozott.

 – Ötven kilométeres sebességnél biztosan nem mehettem többel, ilyen rövid távon fel sem lehet igazán gyorsulni. A zebra pont az iskola előtt van, ahol negyven évig dolgoztam testnevelő tanárként és kézilabdaedzőként. Nagyon jól ismerem azt a környéket.

A szemközti sáv előtt mindig parkolnak autók, mögülük pedig gyakran a legváratlanabb pillanatban lépnek ki a gyalogosok. Erre figyeltem, eközben pedig a másik, a közelebbi oldalról léphettek ki elém. A zebrához érve hirtelen olyan koppanást hallottam, mintha egy kisállatot ütöttem volna el. A következő pillanatban pedig már azt láttam, hogy egy alak felrepült a szélvédőn – emlékezett vissza az esetre a 81 éves Albert bácsi a Blikknek. Az idős férfi egyedül él: feleségét tavaly veszítette el, az egyetlen fiuk pedig még korábban, a diplomája megszerzése után halt meg.

Osztozik a család fájdalmában

Az idős férfi a gázolás után azonnal megállt és kiszállt az autójából, ekkor látta meg a vérző hölgyet, akit stabil oldalfekvésbe helyezett. Amikor kiértek a mentők, a nő még lélegzett, de az életét már nem tudták megmenteni. 

A férfit a baleset után késő estig hallgatták ki a rendőrök, a jogosítványát pedig a nyomozás idejére bevonták. Albert azt mondta, nagyon sajnálja a történteket, és osztozik a család fájdalmában.

A Blikknek sikerült beszélnie az áldozat élettársával is, aki a gyerekeikkel közvetlen közelről élte át a szörnyűséget. A férfi csak annyit tudott mondani, hogy a szerelme gázolása azóta szinte minden pillanatban lejátszódik a szeme előtt.

Címlapi képünk illusztráció.