Elaludt a volánnál, elütött egy kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott

autóbaleset közúti baleset karambol bicikli illusztráció
Vágólapra másolva!
Segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset gondatlan okozása miatt emeltek vádat egy kecskeméti férfi ellen, aki tavaly júniusban elaludt a volánnál és elgázolt egy kerékpárost Kecskeméten.
Vágólapra másolva!

A kecskeméti férfi tavaly júniusban hajnalban, nappali látási viszonyok között és gyér forgalom mellett vezette személygépkocsiját Kecskemét lakott területén. Kialvatlansága miatt azonban nem volt a jármű biztonságos vezetésére alkalmas állapotban, ezért elaludt, majd gépjárművének elejével nekiütközött az előtte, vele azonos irányban, az úttest jobb szélén közlekedő, fényvisszaverő mellényt viselő kerékpárosnőnek - írja hétfői közleményében a Kecskeméti Járási Ügyészség.

Az ütközést követően a sértett a menetiránya szerinti jobb oldali vízelvezető árokba esett, míg a kerékpár az úttesttel párhuzamos járdára zuhant. A baleset következtében

a nő 8 hét alatt gyógyuló, súlyos vállizomszakadást, valamint zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Elhajtott a baleset helyszínéről

A vádlott annak ellenére, hogy az ütközést észlelte, a helyszínen nem állt meg, onnan a nélkül távozott, hogy tőle elvárható segítséget nyújtott volna a súlyosan megsérült áldozatának. A balesetet észlelők a férfi járművét a helyszíntől mintegy 800 méterre megállították, ezt követően a vádlott visszatért a baleset helyszínére.

– A baleset azért következett be, mert

a vádlott megszegte azt a KRESZ-szabályt, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

A helyszín elhagyásával pedig azt, hogy a balesettel érintett jármű vezetője köteles a járművel azonnal megállni, a baleset folytán megsérült személy részére segítséget nyújtani, a balesetről a rendőrhatóságot értesíteni, továbbá a helyszínt csak a rendőrhatóság engedélyével hagyhatja el – írták.

A Kecskeméti Járási Ügyészség segítségnyújtás elmulasztása és közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a férfivel szemben.

Címlapi képünk illusztráció.