Áder János Bosznia-Hercegovinába látogat

Áder János
A Szépművészeti Múzeum kiállításával nyílik meg a teljes körűen felújított és kibővített komáromi Csillagerőd. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult beruházással egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központ jött létre, ahol a Szépművészeti Múzeum hányatott sorsú gipszgyűjteményének többszáz jeles darabja hét évtized után talált végre méltó otthonra.
Vágólapra másolva!
Áder János köztársasági elnök egynapos hivatalos látogatásra utazik, ahol többek között megbeszélést folytat a Bosznia-Hercegovinai Államelnökség tagjaival is. 
Vágólapra másolva!

A Köztársasági Elnöki Hivatal tájékoztatása szerint Áder János kedden felkeresi az EUFOR és a NATO szarajevói parancsnokságát. Részt vesz a Butmir katonai táborban szolgáló magyar alakulat állománygyűlésén, ahol beszédet mond, majd karácsonyi ajándékokat ad át; ezt követően megkoszorúzza a táborban álló magyar katonai emlékművet.

A látogatáson elkíséri az államfőt Benkő Tibor honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is.