Minden, amire egy nyíregyházi lakosnak szüksége van. Minden, amire egy szabolcsi megyeszékhelyre érkező turistának szüksége lehet. Innovatív, interaktív, országos szinten egyedülálló: ez a Nyíregyháza Applikáció.

Az okostelefon mindennapi életünk szerves része, legalább annyira fontossá vált, mint az a város, település, ahol mindennapjainkat töltjük. A modern technológia adta lehetőségeket, a közösségépítést, és az informatív tájékoztatást hozta közös nevezőre az NYHApp, azaz a Nyíregyházi Applikáció. Az alkalmazás mögött a helyi kötődésű Mikó Botond, az Exagent fejlesztőcég vezetője és Petró Árpád, a NyírVV Nonprofit Kft. ügyvezetője áll.

A városi applikáció segíti a helyieket és a turistákat is

A koncepció világos és egyértelmű: kiszolgálni a nyíregyházi lakosok igényeit, megoldani az esetleges problémákat, növelni a komfortérzetet, egyúttal segíteni a szabolcsi megyeszékhelyre érkező turistákat. Az alkalmazást ehhez mérten alkották meg – persze, a fejlesztés folyamatos. Az ötlet mögé lelkesen állt be a városvezetés, valamint a város üzemeltetése alatt álló cégek.

Ennek eredménye tehát az NYHApp, amely országos szinten is egyedülálló, hiszen ilyen széles spektrumban még nem készült egy város életét segítő alkalmazás. Sőt, kuponként is funkcionál, ugyanis változó kedvezményeket biztosít a felhasználóknak, melyet a város kiemelt és idegenforgalmi szempontból népszerű helyein lehet igénybe venni. (Az indulás óta közel harminc különböző engedményt biztosított az applikáció a nyíregyháziaknak.)

Forrás: Origo

 

Az applikációval szinte minden városi ügyet el lehet injtézni

A tudatos és városra szabott fejlesztésnek köszönhetően az NYHApp több mint hatezer regisztrált felhasználóval rendelkezik, és eddig közel kétezer turista vette igénybe. Az applikációban szinte minden megtalálható, amire csak szükség lehet: a hírektől kezdve a hulladékszállításon át, egészen a közszolgáltatói hirdetményig.

Foglalásra és bejelentésre is jó a NYHApp

A felületen keresztül az egyéni ügyek intézése könnyebben és gyorsabban megy, mint eddig bármikor. Lehetőség van ugyanis arra, hogy sorszámot kérjünk a kormányablakba, míg a NYÍRVV-n keresztül a közterület-foglalás bejelentését is megtehetjük. Ha pedig közügyek kérdésében foglalnánk állást, nos, épp ezért hozták létre a fejlesztők a szavazás funkciót. De chat formájában bejelentést is lehet tenni a városi közszolgáltatók felé.

Naprakész információkat is kínál az app

És persze ez nem minden. Ha valaki a Nyíregyházán történtekre kíváncsi, akkor a hírek modulból tájékozódhat a folyamatosan naprakész információkból. Az események „fülön” a felhasználók folyamatosan értesülhetnek a városi eseményekről. Megtudhatunk továbbá mindent a lakóhelyükre vonatkozó hulladékszállításról, és ha épp arra van szükségünk, akkor az orvosi ügyeletekről, gyógyszertárakról is tájékozódhatunk. Ezeken kívül eseménynaptár, attrakciók, okos térkép is színesíti az NYHAppot.

A megyeszékhelyre érkező turisták pedig egy olyan, csökkentett, de hasznos segítséget nyújtó alkalmazást kapnak, amely támaszt nyújt abban, hogy a város felfedezése egyszerű és szórakoztató legyen. A Nyíregyháza applikáció tehát innovatívan és interaktívan segíti a turistákat és helyi lakosokat egyaránt. Appra fel!