Heten meghaltak, amikor háznak csapódott egy migránsokat szállító autó Mórahalmon

Mórahalom, halálos baleset, migráns, migráció, embercsempész
Vágólapra másolva!
Belehajtott egy virágboltba és felborult egy embercsempész autója hétfő éjszaka Mórahalmon. A kocsiban tizenegyen utaztak, heten közülük a helyszínen szörnyethaltak. A szerb autó sofőrje bepánikolt, amikor meglátta, hogy a rendőrök át akarják vizsgálni a kocsiját. A rendőrök elől próbált menekülni, amikor lesodródott az útról. 
Vágólapra másolva!

Szabó Szilvia, a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a sofőrt, egy szerb állampolgárságú férfit, a rendőrök a helyszínen elfogták, ellene - őrizetbevétele mellett - embercsempészés és halálos tömegszerencsétlenség okozása miatt indult eljárás.

A balesetben

hét határsértő a helyszínen meghalt

és négy ember - köztük a sofőr - megsérült.

A baleset helyszíne Forrás: Police.hu

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalom reggel fél 8 előtt indulhatott újra.

Az egyterű Baja irányából tartott Szeged felé az 55-ös főút mórahalmi belterületi szakaszán. A baleset a mórahalmi temető közelében történt, a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Az autó egy virágbolt bejáratának csapódott, az ütközéstől az üzlet falából is kitört egy nagyobb darab. A jármű

a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán.

A kocsi hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton.

Felborult autó Mórahalmon Forrás: Police.hu