Folyamatosan lehet regisztrálni a gyermekeket a koronavírus elleni Pfizer-oltásra

Utolsó napjához érkezett a rendkívül sikeres oltási akcióhét, galéria, 2021
Székesfehérvár, 2021. december 12. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. december 12-én. A november 22-én kezdődött oltási akcióban regisztráció és előzetes időpontfoglalás nélkül várják az oltakozni szándékozókat naponta 7 és 19 óra között az ország 101 kórházában, valamint a szakrendelőkben is. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Folyamatosan lehet regisztrálni a gyermekeket a koronavírus elleni Pfizer-oltásra - írják Magyarország  Kormánya Facebook-oldalán. A Heim Pál Kórházban már kedden be is adták az első vakcinákat. Az első oltottak közül a legfiatalabb gyerek hétéves, a legidősebb pedig már betöltötte a tizenegyet. "Nagyon fontosnak tartotta az egész családom, hogy mindenki be legyen oltva a környezetünkben, és igenis, kistestvéreim is vannak, s a kicsiket is nagyon veszélyezteti ez a kór" – idézi az egyik beoltott gyermeket a Ripost.
Vágólapra másolva!

Mint arról már írtunk,

kedden kora reggel megérkezett az 5 és 11 év közötti gyerekek oltására alkalmas vakcinákból az első szállítmány. 138 ezer adag oltóanyagot küldött a Pfizer.

Emlékezhetnek még az év eleji időszakból, hogy ennek a felét félrerakják a második körre, vagyis 69 ezer gyerek oltásához elegendő vakcina jött – közölte az M1 Híradója.

A fiolákat a repülőtérről azonnal egy vecsési logisztikai központba vitték, ahonnan száz autó indult útnak egyenesen az oltóközpontokba.

Az 5 és 11 év közötti gyermekek tömeges oltása szerdán kezdődik. Időpontot foglalni szombat óta lehet az eeszt.gov.hu oldalon.

Azt kérik a szülőktől, hogy aki teheti, a szülői hozzájáruló nyilatkozatot kitöltve vigye magával.

A Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója, Nagy Anikó azt mondja: a delta-variáns megjelenése óta egyre több súlyos állapotú gyereket ápolnak a kórházban, de azoknál is bizonytalan a betegség kimenetele, akiknek csak enyhe tüneteik vannak - írta a Ripost.