Varga Judit magyar igazságügyi miniszter az Európai Unió hivatalos hírforrásának számító Euronews honlapján jelentett meg egy véleménycikket, a magyar Alkotmánybíróság múlt heti döntésével kapcsolatosan. Az igazságügyi tárca vezetője kiemelte: az Alkotmánybíróság határozata megerősíti a magyar kormány migrációs politikáját. Varga Judit a cikkre a közösségi oldalán hívta fel a figyelmet.

"A világ nagyot változott, és a békeidőben született brüsszeli szabályok nem tartanak lépést a valósággal" – hangsúlyozta Varga Judit.

A magyar Alkotmánybíróság múlt pénteki határozata mérföldkőnek számít, hiszen megerősíti a magyar kormány migrációs politikáját, egyértelművé téve, hogy a magyaroknak joguk van megvédeni saját magukat és az ország határait – emlékeztetett a testület döntésére az igazságügyi miniszter.

Varga Juditnak erről jelent meg véleménycikke az Euronews oldalán, magyar és angol nyelven is.

A miniszter asszony ezt a következőképpen kommentálta: csütörtök délutáni olvasnivaló a brüsszeli buborék számára, utalva arra, hogy a baloldal irányába közismerten elfogult Euronews az Európai Unió hivatalos hírforrásának számít.

Varga Judit írása alább olvasható el: