Kiderült, mennyi időre kerülhet börtönbe a brutális gyilkos, aki megölte a kutyáját védő férfit a villamoson

bűntény, helyszínelés, rendőr, gyilkosság, Orczy tér, budapest
Budapest, 2020. április 3. Bűnügyi helyszínelők dolgoznak 2020. április 3-án éjszaka Budapesten, az Orczy térnél, ahol megöltek egy férfit. Egy háromfős társaság egyik tagja szúrt meg egy 25 éves férfit a 28-as villamoson, majd a helyszínről elmenekült. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, a sérüléseibe belehalt. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Egy férfi utazott a budapesti 28-as villamoson a barátjával és a kutyájával, amikor odament hozzá két férfi és egy nő, mert meg akarták simogatni a kutyát. A férfi ezt nem engedte, ezért az egyik férfi leszúrta, a társa pedig megütötte és lefogta a barátját. A megkéselt férfi a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A férfi a barátjával, valamint a kutyájával utazott a 28-as villamoson a Blaha Lujza tér felé tavaly áprilisban. A MÁV-telepnél felszállt két férfi és egy nő. A két férfi odament a 26 éves férfihoz, mert meg akarták simogatni a kutyáját.

A gazda a koronavírus járvány miatt nem engedte, ezért összevesztek, majd az egyik támadó elővett egy kést és mellkason szúrta a férfit.

Közben a társa lefogta a barátját, aki segíteni akart a férfinak.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A vezető hallotta a kiabálást, ezért megállította a villamost és kinyitotta az ajtókat. Ezt kihasználva a két férfi és a nő leszállt a villamosról.

A gyilkos a kést odaadta a nőnek, aki egy virágládába rejtette az az Orczy téren.

A leszúrt férfia helyszínen meghalt. A kutyája elmenekült, pár nappal később, egy óvoda udvarán találták meg.

Első fokon a bíróság a szúró férfit emberölés miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte, a társát nyolc és fél évre.

A kést elrejtő nőt bűnpártolás miatt 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Az elsőfokú ítélet a nő esetében jogerős lett, a két férfi esetében azonban az ügyészség súlyosítás miatt fellebbezett, míg ők és a védőik enyhítésért.

Másodfokon, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség egyetért az elsőfokú fellebbezéssel, miszerint súlyosítani kell az ítéletet

– írja a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.