A férfi a családjával együtt hajtott a 33-as főúton, amikor megállította őket egy rendőr, mert a hátsó ülésen utazott két kisgyerek, akik nem voltak gyerekülésben. A sofőrt eltiltották a vezetéstől, ezért a jobb oldalon szállt ki a kocsiból, hogy azt hazudhassa, nem ő vezetett, aztán megpróbálta lefizetni a rendőrt.

A 35 éves férfi december 14-én úgy hajtott a 33-as főúton, hogy a kocsiban utazó két gyerek nem volt biztonságban. Ezt egy rendőr észrevette, ezért megállította.

Miután a férfi félreállt, a feleségével együtt a jobb oldali ajtón szállt ki. Igazoltatás közben kiderült, hogy nem is vezethetett volna, mert eltiltották a vezetéstől.

A férfi tagadta, hogy ő ült a volánnál, ezért a rendőr bevitte a kapitányságra, hogy megnézzék a videófelvételeket.

Amikor a rendőr közölte vele, hogy bűncselekményt követett el, a férfi 50 ezer forintot ajánlott fel neki azért, hogy ne büntesse meg.

Az ügyészség gyanúsítottként hallgatta ki a 35 éves sofőrt, aki tagadta a vesztegetést. Az ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a férfit, akit a bíróság hivatali vesztegetés miatt 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélt, amit 2 év próbaidőre felfüggesztett. Az ítélet fellebbezések miatt nem jogerős.