A debreceni rendőrök egy órán belül elfogták azt a fiatalt, aki egy 79 éves nőt rabolt ki az utcán. A bíróság elrendelte a 22 éves férfi letartóztatását.

December 15-én 7 óra körül érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy fiatal kitépte egy nyugdíjas kezéből a táskáját Debrecenben, a Piac utcán. A rendőrök mentőt hívtak az idős asszonyhoz, mivel a rablás során súlyosan megsérült.Az áldozat egy zebrán akart átkelni, amikor a fiatal

mellé lépett és megragadta, majd tiszta erőből letépte a vállán lévő táskát, amivel megrántotta, és földre lökte idős áldozatát.

A helyi rendőrök hajtóvadászatot indítottak a férfi felkutatására. Egy közeli kapualjban megtalálták a táskát, a tartalma is mellette volt szétszórva.Az asszony személyes iratait és más értékeit ott hagyta a rabló, csak a pénzt vitte el belőle.

Forrás: Police.hu

A rendőrök pontos személyleírást szereztek a támadóról, akit azonnal keresni kezdtek. Egy órán belül megtalálták az egyik debreceni bevásárlóközpontban, majd a rendőrkapitányságon hallgatták ki. A férfit őrizetbe vették, és javasolták a letartóztatását, amit debreceni bíróság most elrendelt.

A hajdúhadházi támadó részletes

beismerő vallomást tett, és elmondta a rendőröknek, hogy hirtelen jött ötlettől vezérelve elhatározta, hogy megszerzi az asszony táskáját, de nem mérte föl tettének következményeit.

A rendőrök rablás, súlyost testi sértés, illetve közokirattal visszaélés miatt nyomoznak a fiatal férfival szemben - írja a Police.hu.