A Kiskunhalasi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2021. május 2-án Kiskunhalason brutálisan megverte a volt barátnőjét, utána pedig hónapokon keresztül telefonon és személyesen zaklatta, fenyegette.

A büntetett előéletű férfi 2021. május 2-án délután egy kiskunhalasi utcán vitatkozni kezdett a volt barátnőjével, majd

a férfi a falhoz vágta a nőt, többször felpofozta, majd a hajánál fogva többször, nagy erővel beleverte a fejét a falba.

A nő összeesett, térdre rogyott, amikor a vádlott a gyomrába térdelt, majd ökölbe szorított kézzel arcon ütötte.

A bántalmazás miatt a volt barátnő olyan súlyos, elmozdulással járó arccsonttörést szenvedett, amit műteni kellett.

A brutális verés után az erőszakos férfi folyamatosan telefonon hívogatta a sértettet, SMS-üzeneteket küldött neki, továbbá személyesen is zaklatta a sértettet a lakóhelyén. A zaklatások során többször megfenyegette az őt elutasító nőt.

Közölte vele, hogy újra kórházba fogja juttatni, illetve meg fogja késelni.

A nő segítséget kért, ami miatt a vádlottal szemben távoltartást rendeltek el. Ennek hatálya alatt, 2021. szeptember közepétől azonban ismét hívogatni kezdte telefonon a nőt, illetve üzeneteket küldött neki, amelyekben bántalmazással és gyilkossággal fenyegette.

IllusztrációForrás: AFP

A távoltartás alatt álló férfit az ügyészség súlyos testi sértés bűntettével és zaklatás vétségével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

A férfi a bűncselekményeket egy korábbi súlyos testi sértés miatt jogerősen kiszabott felfüggesztett börtön próbaideje alatt követte el, ezért ennek végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.