A bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére
elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmény miatt felelhet egy férfi az anyjával együtt. A vád szerint két éve baltával és seprűnyéllel támadtak rá mozgásában korlátozott áldozatukra. 

Egy anya és fia köszönőviszonyban volt egy mozgáskorlátozott férfivel. 2019. szeptember 6-án az asszony megjelent az illető házánál. Amikor a férfi a kapuhoz ért, az asszony közölte, hogy a külön lakrészben, bérlőként élő ismerősével szeretne beszélni és azt kérte, hadd menjen be. Miután a férfi ezt megtagadta,

az asszony dühös lett, kiabálni kezdett vele és leköpte.

Néhány órával később fia egy fejszével jelent meg a háznál, ahova be is ment és nem sokkal később követte őt az édesanyja is. Az előszobában találkoztak a mozgáskorlátozottal, akit megtámadtak.

A férfi többször megpróbált lesújtani a fejszével, anyja pedig egy söprűnyéllel ütötte az áldozatot.

Eközben a baltás támadó szidta és életveszélyesen megfenyegette, végül felszólította a férfit, hogy térden állva kérjen bocsánatot az édesanyjától. Miután a mozgáskorlátozottnak sikerült kitérnie a fejszecsapások elől, félelmében megtette, amit támadója kért, bocsánatot kért.

Bár ennek a támadásnak az áldozata nem került életveszélyes állapotba, így is 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, és a szakemberek szerint akár bele is hallhatott volna a fejszecsapásokba. Az ügyben nyomozás indult. A két gyanúsítottat végül

a bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és más bűncselekménnyel vádolták meg. 

Az ügy tárgyalása szerdán folytatódik, várhatóan az áldozatot hallgatják meg a Budapest Környéki Törvényszéken