A paksi rendőrök nyomoztak két siófoki nő ellen, mert a gyanú szerint országszerte több helyre betörtek és mindent elloptak, amit tudtak. Mindig hamis-vagy álkulcsok segítségével jutottak be a kiszemelt házba. Amíg az egyik figyelt, addig a másik dolgozott.

Egy györkönyi férfi tett feljelentést amiatt, mert szeptember 27-e után valaki betört a házába és milliós kárt okozott azzal, hogy ellopta az eldugott pénzét.

Az információk alapján a nyomozók két siófoki nőt találtak gyanúsnak az ügyben.Kihallgatásuk során egyikük beismerő vallomást tett. A nyomozás során kiderült, hogy Györkönyben is többször járt a páros és az ország több településénkövettek el ilyen bűncselekményeket. A 61 és 53 éves, siófoki nők ellen lopás miatt indult eljárás.

ezeket találták a két betörőnélForrás: Police.hu

Egyikük vezette az autót és figyelt a betörés alatt, a másik pedig hamis-, vagy álkulcsokkal kinyitotta a zárakat és bentről mindent kihozott, amit tudott. 

A rendőrök szerint mindenre felkészültek. A házőrző kutyákat például kolbásszal kenyerezték le. A lopott pénzből tankoltak, a többit elosztották.

A fiatalabb nő elektronikus házi őrizetben van, míg idősebb társát letartóztatták, őt most is rácsok között tartják.